Site icon Gamesbusiness

Gaming i den brede forstand

familiehygge

’Gaming’ er et diskuteret begreb. Nogle vil mene at gaming handler om, at man spiller de klassiske pvp first person shooter spil, andre vil sige, at det er nogle af de store MMORPG spil, hvor man sidder flere timer og besejre store bosser i en såkaldt dungeon. Dernæst begynder diskussionerne at komme og spørgsmålstegnene falde. Kender man lidt af de typer, som sidder på de sociale medier og spiller match 3 spil over telefonen, så vil man kunne høre dem sige at de også gamer. 

Det er her, at vi begynder at ramme det vigtige spørgsmål, fordi når ’gaming’ mere korrekt er oversat til ”spillende”, vil man så ikke kunne sige at alle spil, der involverer et form for online spil kunne falde ind under gaming? 

Bredden af online spil

På nettet findes der så mange forskellige former for spil, at man let kan gå hen og blive i tvivl om der overhovedet er en grænse for, hvad former for spil man kan finde og dermed finde folk, der kalder sig gamere.

Fx har en side som Casino-Apps.dk et stort udvalg af spil, som falder under gambling aspektet, og gambling har på flere måder fået sine spor ind i de klassiske spil, der er betegnet som gaming og kan ses som features eller delementer af flere og flere spil, der kommer ud på markedet i dag. 

Derfor kan man lige så godt begynde at overveje, når man taler om begrebet gaming, at det ud fra indholdet vil kunne være en del af det, når det er i en større sammenhængen, som når gambling indgår i et større openworld spil. 

Den historiske bredde

Antager man at begrebet ’gaming’ skulle være brugt tilbage, da vi begyndte at få de første digitale spil, så vil vi netop få en definition om, at gaming er spil (games), der spilles elektronisk, og tages denne præmis for pålydende, så sidder vi med en mere inkluderende definition, som medregner spil mange hurtigt ville skubbe ud fra kategorien, men som samtidig får flere mulighed for at føle sig som en del af det globale gaming fællesskab. 

Exit mobile version