andre

Få den bedst mulige computer til e-sport

za2

E-sport bliver stadig bredere og bredere anerkendt som en sport. Det er blevet en industri til flere milliarder kroner, og det er en sport, der er krøbet ind i massemedierne såvel som i klubber og skoleklasser over hele landet. Du kan læse mere om gaming og e-sport og få en fornemmelse for, hvor stort det er blevet. 

Hvis du er en af dem, der nyder at tage et spil med vennerne eller sågar drømmer om at blive til noget stort inden for e-sport, så ved du med garanti, at det kræver træning. Det gør enhver sport nemlig. 

Gaming

Bærbar eller stationær?

Ligesom mange andre sportsgrene kræver e-sport desuden, at man har det rigtige udstyr. Har man ikke en god internetforbindelse eller det rigtige grafikkort, kan det blive nærmest umuligt at spille. Den slags bør derfor også være en del af dine overvejelser, når du går på jagt efter en ny gaming-computer, om end du bare vil bruge det til tidsfordriv, eller du har ambitioner på den store e-sportsscene.

Det første du skal tage stilling til er, om du skal købe dig en stationær eller en bærbar computer. Der kan nemlig være fordele ved begge. Der er ingen tvivl om, at du med den stationære computer får bedre ydeevne til færre penge. Desuden er der rig mulighed for selv at samle computeren, præcis som du vil have den. 

Kunne du for eksempel godt tænke dig lige præcis et motherboard og et grafikkort af et bestemt mærke samt et kompliceret vandkølingssystem, så er den stationære computer nok dit bedste bud. Det kan dog hurtigt gå hen at blive både dyrt og kompliceret, og særligt hvis du også har brug for en computer i uddannelsessammenhænge eller andet, kan det ende med at være direkte umuligt.

Tastatur og mus

Hvad kræver dine spil?

Derfor ender mange i sidste ende også med at vælge en bærbar computer. Det betyder dog ikke, at man nødvendigvis skal give fuldstændigt afkald på god ydeevne. Man kan nemlig sagtens købe bærbare computere beregnet til gaming. Du kan dog ikke forvente den samme kvalitet eller mulighed for brugerdefinering, som du får i den stationære. Det vil altså sige, at du er tvangsindlagt til at købe en ny, når din nuværende bliver forældet. Du kan ikke bare udskifte en komponent, hvorfor det på det lange løb sagtens kan gå hen at blive den dyreste mulighed. Netop derfor skal du også være ekstra opmærksom på de komponenter, den bærbare indeholder. 

Mange spil vil have en liste over de påkrævede specifikationer, det kræver at spille. Det er altså alt fra processor til grafikkort, og derfor kan du jo med fordel sammenligne sådanne lister fra dine yndlingsspil med den computer, du er ved at købe.

Udover selve computeren er der selvfølgelig også en række forskelligt udstyr, der kan ændre på spiloplevelsen. Har du købt en bærbar er tastaturet selvfølgelig ikke så vigtigt. Det kan musen til gengæld være. I mange spil er det nemlig af afgørende vigtighed, hvor hurtigt du kan klikke. Med de overvejelser i baghovedet, bør du nemt kunne finde den bedst mulige gaming-computer, der passer til dig, dine formål og dit budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.