Erhverv

Har du en virksomhed, der giver overskud? Så skal du huske at betale selskabsskat

za2

Har du til tider svært ved at overskue de mange ting, som du skal have et overblik over, og som du skal sørge for at have styr på hele tiden i din virksomhed? Så er du bestemt ikke alene. Det er nemlig en situation, som der er mange, der synes at befinde sig i. Og det er også en jungle at finde rundt i de mange ting, som der gør sig gældende, når man ejer en virksomhed – stor som lille. Og det er bestemt ikke nogen undtagelse, når det kommer til de mange regler, der har at gøre med for eksempel SKAT. Dog er det vigtigste for dig at huske på, at du skal betale din selskabsskat, hvis du oplever et overskud i din virksomhed. Har du husket det? Du kan læse mere om selskabsskat her nedenunder.

Selskabsskat

Når det er svært at danne sig et overblik over selskabsskatten

Når man ejer en virksomhed, kan det nogle gange føles som om, at man løber hovedet mod en mur, fordi man aldrig når igennem de mange ting, som man skal sørge for at få styr på. Og fordi der er så mange ting, som man skal tage sig af, så har de fleste en tilbøjelighed til at sørge for at få de hurtige og sjove ting ud af verden først, hvorfor de mere besværlige og kedelige ting lader vente på sig. Og det er nok derfor, at der er mange, der i sidste øjeblik sidder og søger rundt for at finde ud af, hvad der skal gøres i forhold til SKAT og bestemt i forhold til den selskabsskat, som man er tvunget til at betale, fordi man oplever succes med sin virksomhed.

Men hvad er det der selskabsskat så for noget?

På rigtig mange områder kan man betegne selskabsskat som at være det samme som personskat er for os almindelige privatpersoner. Vi tjener en løn, og fordi det giver os et overskud, er vi tvunget til at betale noget af de i SKAT. Og det er præcis det samme, der gør sig gældende for virksomheder. Når der er overskud, er der nemlig noget, der skal betales til SKAT. Ofte gør det sig dog kun gældende for iværksætterselskaber, anpartsselskaber og aktieselskaber, når talen falder på selskabsbeskattede virksomheder. Det betyder at både enkeltmandsvirksomheder og interessentselskaber typisk beskattes som en personlig indkomst. Ønsker du det anderledes, kan du dog søge herom.

Selskabsskat

Sørg for at have styr på både årsregnskabet og bogføringen når du skal betale selskabsskat

Her i landet ligger selskabsskatten på 22% – det gjorde den i hvert fald i 2017. Men heldigvis har den over de senere år været faldende, hvilket betyder, at man som virksomhed kan beholde flere af pengene selv blandt andet til højere lønninger, nye ansættelser, fusioner, udvidelser eller innovative forbedringer. For at holde styr på sin SKAT er det vigtigt, at man sørger for at have godt hånd om alt, hvad der har med årsregnskab og bogføringen at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.