Erhverv

Hvad er prisen for en bogholder?

za2

Du kender scenariet og du kender det sikkert alt for godt. Bilagene hober sig op og tid til bogføring er nærmest ikke eksisterende med mindre du tager fritiden i brug eller glemmer alt om mange andre opgaver. Den ene dag tager den anden, og sådan går det uge for uge indtil du har mistet overblikket eller momsregnskabet skal afleveres. Panikken breder sig og nattetimerne tages i brug.

Eller. Måske har du helt styr på bogføringen. Har sat tid af til administrationen hver dag eller hver uge og når det hele til tiden. Men, for meget tid går til at administrere frem for det, som du gerne skulle bruge tiden til, nemlig dine kærneydelser.

Udliciteret bogføring kan ses på bundlinjen

Jeg kender begge scenarier alt for godt. Efter at have været bagud, presset og måtte tage både fritid og natten til hjælp fik jeg sat tingene i system. Det var befriende, men min arbejdstid blev så fyldt med administrative funktioner, som tog fokus væk fra det vigtige. Det lyder måske en anelse søgt, men det kunne faktisk ses på bundlinjen. Det skyldtes, at jeg ikke havde den samme tid til mine kunder som før og fik mindre tid til nye kunder.

Længe havde jeg overvejet situationen og besluttede på et tidspunkt at udlicitere mit bogholderi. Min revisor, som jeg ellers var glad for, kunne desværre ikke tilbyde denne service, så jeg måtte finde en anden mulighed.

Et af de store spørgsmål er altid: Hvad koster det?

Jeg satte mig for at finde alle de bogholder priser jeg kunne for at finde ud af, om det kunne betale sig at outsource min bogføring. Det tager sin tid. Ikke alle revisionsfirmaer og bogføringsvirksomheder er transparente når det kommer til priser. Så ud over søgning på nettet måtte jeg også ringe rundt.

Det gik hurtigt op for mig, at det med priser ikke er så ligetil. Der er jo forskel på de virksomheder der skal have bogført og lavet regnskab, så en standardløsning findes ikke rigtigt. Jo, du kan finde afregningsmodeller med en pris pr. bilag der skal bogføres, men ofte er der forskellige priser afhængig af hvor mange det drejer sig om om måneden.

Min søgning på nettet på Revisor aalborg ledte mig til et revisionsfirma med mere end 40 års erfaring. Firmaet er vant til at bogføre for deres kunder uanset om de er store eller små. Og uanset om de har mange bilag eller kun nogle få om måneden. Ikke nok med det, så har de lavet en automatiseret digital bogholderiløsning, som var løsningen på mine udfordringer.

Revisionsfirmaet kunne tilbyde mig at automatisere hele mit bogholderi og i stedet for masser af papirbilag skanner jeg alle bilag ved hjælp af en app fremstillet til formålet. Jeg har sågar fået et kreditkort til min virksomhed, som husker mig på at skanne bilagene, når jeg køber noget til firmaet med kortet. Det er ganske smart.

Jeg har regnet lidt på om det har kunnet betale sig. Og det kan det. Selvom jeg før lavede alt det administrative arbejde selv, så er de mange timer jeg har fået frigivet langt mere værd for både min virksomhed og mig personligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.