Boligen

Loftmaling gør en kæmpe forskel for rummet

za2

Hvis du skal i gang med at male væggene i et rum, er det altid en god ide at overveje, om du ikke også skal give loftet en tur, når du nu er i gang. Det kan nemlig gøre en kæmpe forskel for rummet. Hvis du har et ubehandlet træloft nu, kan det at male det for eksempel hvidt, være med til at gøre, at der føles højere til loftet. Hvis du maler det mørkt, vil det give en mere huleagtigt fornemmelse. Det kan dog være sjovt at lege med i et soveværelse eller et børneværelse.

Der findes heldigvis mange forskellige farver af loft maling. Det vil derfor være nemt for dig at finde den helt rigtige farve, som du vil have til dit loft. Hvis dit loft er hvidt i forvejen, og du bare gerne vil shine det lidt op, kan du nemt og hurtigt gøre det ved at male det hvidt igen. Det giver en ny friskhed til rummet.

Sådan maler du loftet i et rum med loftmaling

Når du skal male med loft maling, er det først og fremmest vigtigt, at du får så mange møbler og ting som muligt ud af rummet. Dels vil det gøre det nemmere at male. Dels vil det gøre, at der ikke bliver spildt maling på dem. Hvis du har nogle store møbler som en seng eller en sofa, der vil være besværlige at rykke ud af rummet, er det en god ide, at du lader dem stå inde på midten af rummet og så dækker dem til med noget plast.

Derefter vasker du loftet ned, så du er klar til at male. Det er for eksempel godt at sikre, at der ikke er spindelvæv og lignende på loftet. Så dækker du listerne ned mod væggen af med malertape og er nu klar til at male.

Du skal altid male med en lille pensel først rundt i kanten. Du laver en cirka ti centimeter tyk kant hele vejen rundt. Derefter tager du malerrullen og kan hurtigt og nemt male resten af loftet uden at være bange for at støde ind i kanterne. Der har du jo kanten som en buffer. Hvis du både skal male vægge og loft i et rum, skal du altid starte med at male loftet først. Hvis du kommer til at dryppe på væggene, kan du altid male det over bagefter.

Det skal du tænke over i forbindelse med køb af loftmaling

Når du køber loft maling, skal du selvfølgelig først og fremmest tænke over farven. De fleste går med et hvidt loft, fordi det er det mest neutrale. Du kan dog med fordel eksperimentere med noget farve, hvis du er mere modig.

Det kan være en fordel for dig at vælge en loftmaling, der er refleksfri. Det gør, at solens lys ikke kommer til at reflektere lige så meget i loftet, som den ellers ville. Når du maler loftet, er det vigtigt, at du husker at male i samme retning som lyset. Det vil typisk være frem og tilbage i forhold til vinduerne. Ellers vil man kunne se, hvordan der er malet meget tydeligt, når solen står på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.