Boligen

Indret dit eget hjemmekontor eller skrivebord

za2

Er du én af de heldige, der har fået et frit værelse i hjemmet, som du gerne vil lave til dit eget personlige hjemmekontor? Eller har du blot fået plads til et skrivebord, der kan give en idé om et hjemmekontor? Uanset hvad så er du kommet til det rigtige sted.
Vi har samlet nogle gode tips til indretning af et hjemmekontor, så du får mest muligt ud af dit arbejde, når du sidder herinde. Indretningen og omgivelserne kan nemlig have en større indflydelse på vores arbejdsdag, end vi lige går og tror. Derfor kan det være en god idé at tænke sig godt om i forhold til indretningen af sit kontor eller arbejdsområde i hjemmet.

En fokuseret indretning

Én af de vigtigste ting er at indrette et fokuseret område. Det vil sige, at området skal have ét fokus, én funktion: som et arbejdsområde. Her må der gerne være plads til dekorationer, men ikke hvis de distraherer. Her skal arbejdet være i fokus. Det vil også sige, at man skal forsøge at indrette sig med skarp struktur, som vil blive overført ind i ens arbejde, når man arbejder her.

Spil på nettet

Men det er også en god idé at have det for øje, mens man sidder her. Det vil sige, at man ikke bør sidde her, når man tager sine pauser i løbet af dagen. I stedet bør man sætte sig ud i stuen for at se film eller spille på spilleautomater på nettet. Spil og underholdning hører ikke til på hjemmekontoret – heller ikke i indretningen.

Velvære i indretningen

Det skal dog ikke forstås på den måde, at indretningen skal være fuldstændigt strippet for dekorationer, der ikke absolut har en funktion i forhold til arbejdet. Selv om der ikke skal være andre funktioner i hjemmekontoret, så må man gerne stadig indrette sig, så man har et godt sted at være, mens man arbejder.
Velvære i indretningen vil hjælpe én med at arbejde og finde inspiration, når man mangler det i arbejdet. Gode dekorationer kan for eksempel være planter, som desuden også kan være med til at give et bedre indeklima i rummet. Så længe dekorationerne ikke tager for meget plads og ”roder”, så kan de være med til at skabe en god stemning og velvære på din arbejdsplads i hjemmet.

Indret med lys

De fleste mennesker ved, at humøret og motivationen daler omkring vintertid. Det er koldt uden for, og vi får bevæget os mindre, men spiser mere. Det har lysmængden en stor betydning for. Om vinteren får vi mindre lys, og det kan faktisk påvirke nogen så meget, at de får en vinterdepression.
Lys er altså enormt vigtigt at overveje, når man indretter sit arbejdsområde. Hvis man får et naturligt lys ind, så vil det ikke kun hjælpe på humøret i løbet af dagen, men også effektiviteten og motivationen i arbejdet. Selv om du selvfølgelig ikke skal blændes af solstråler hver dag, så er det en god idé at sætte sig, så du let kan se ud af et vindue.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.