andre

Alt du skal vide om eSport

za2

ESport bliver mere og mere populært som tiden går. Flere og flere spil kommer på markedet, og flere og flere unge vælger at gøre karriere ud af sporten. 

Det begyndte for alvor i 2014, hvor verdensmesterskabet i League of Legends fandt sted og hovedpræmien var på en værdi af 7 millioner kroner, og sidenhen er flere af de førende eSport-gamere blevet multimillionærer. 

Hvis du endnu ikke helt ved, hvad eSport er, så kan du blive meget klogere på det lige her.

esport turnering

Hvad er eSport?

ESport defineres som en elektronisk sport, hvor du tjener penge på at vinde i videospil. Spillernes lønninger kommer særligt fra præmier i turneringer, men flere af dem har også sponsorater, der finansierer deres livsstil. På den måde kan det altså betragtes som en levevej på niveau med enhver anden sport. 

Hvilke spil skabes der turneringer i?

Der skabes turneringer i stort set ethvert videospil, der bliver populært. League of Legend var det første, men også spil som Fortnite er der turneringer i, hvilket er et af de mest populære videospil i øjeblikket.

På den måde udvikler sporten sig hele tiden modsat mange andre sportsgrene. For eksempel ved du altid, hvordan en fodboldkamp forløber, men du ved aldrig hvilket videospil den næste turnering bliver i. 

Særligt i Sydkorea bliver eSports stjerner idealiseret på lige fod med andre sportsstjerner, og her er der også rigeligt med sponsorater, som spillerne kan tjene penge på.

Hvis du vil læse endnu mere om eSport, kan du besøge eSport portal, hvor du finder masser af information. 

Er eSport en sport?

Det er særligt i forbindelse med, hvorvidt spillerne bliver fysisk anstrengt, at eSport ikke betragtes som en sport på lige fod med andre sportsgrene. Dog er der en stigende accept af eSport som sport, og det har også mange punkter, der minder om andre elitesportsgrenes hverdag. 

ESports udøvere bruger mange timer på at træne deres sport – helt op til 14 timer om dagen. Det handler her om at træne reflekser og øge deres reaktionstid, hvilket er evner på lige fod med evnen til at drible på fodboldbanen. 

Mange eSportsudøvere træner også fysisk for at undgå skader fra at sidde ved computeren så mange timer om dagen.

bil spil på playstation

Hvordan kan du begynde at spille eSport?

Du kan begynde din eSports karriere allerede hjemmefra, hvis du har en computer og et videospil, som du er glad for at spille.

Hvis du vil tage det en smule videre, kan du også tage enten på efterskole eller højskole, hvor der efterhånden også er blevet skabt linjer, der tilgodeser denne interesse hos ungdommen. 

Det er denne udvikling i samfundet, der særligt understøtter eSporten som en reel sport og giver de unge en vis sikkerhed i deres valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.