Boligen

Den vigtige rengøring i hjemmet

za2

Det kan være en meget sur pligt for de fleste mennesker, på linie med at skulle tage opvasken, at skulle klare den daglige rengøring. Det er egentlig helt overordnet logisk set mærkeligt at mennesker generelt, ofte har en aversion mod at gøre de gode ting. De ting som vil være godt for dem. Det er selvfølgelig kedeligt at gøre rent, støvsuge, tørre støv af og så videre, og det kræver ikke det store. Støveklude er billige, vandet er i vandhanen og har man ikke mange penge så kan man sagtens finde en god billig støvsuger som kan klare skærerne.Man kan også sagtens sætte noget god musik på imens man gør rent, eller man kan være flere om det og gå og hygge snakke imens det bliver ordnet. Rengøring kræver som regel ikke den store koncentration, så man kan sagtens have radioen kørende eller snakke med en god ven eller ægtefælle imens man klarer det.

Overvindelse for at gøre de gode ting

Men hvorfor kræver det så så tit en sådan psykisk overvindelse for at komme i gang med disse ting og hvorfor er det så let at falde af på den. Der må være en menneskelig mekanisme der gør at det kræver mere at gøre de gode ting end de dårlige, med mindre de er absolut nødvendige. Det er i hvert fald for de fleste nemmere at smide sig på sofaen med en pose slik og se en tv-serie end det er at tage løbeskoene på og løbe en tur eller fylde vaskebaljen op med vand, tænde for støvsugeren og give huset eller lejligheden den tiltrængte omgang rengøring. Det sjove er så at når man endelig får det gjort, selvom det har været hårdt og måske en smule kedeligt, opdager man ofte at så slemt var det heller ikke og man er pludselig også enormt glad ved resultatet. Man tænker tanker som, “hvor er det dejligt at være her, når der er rent” og “fremover vil jeg altid sørge for at få gjort rent regelmæssigt” og alligevel vil der i de fleste tilfælde gå for lang tid inden man får gjort rent igen, selvom man i øjeblikket har sat stor pris på det.

De gode vaner

De gode vaner såsom rengøring, motion og spise sundt kræver mere tilvænning og selvdisciplin end de dårlig. De kræver at man de første mange gange får sat sig selv i gang og får tændt for den billige støvsuger og får gjort rent. Men på et tidspunkt, hvis man har været disciplineret vil disse gode vaner og deres belønninger have indlejret sig i ens psyke og man vil ikke længere skulle bruge så megen psykisk energi på at få de gode ting gjort. Et rent hjem er ikke kun sundt, det giver også psykisk overskud. Rod og skidt skaber kaos i ens hoved og afholder en fra at tænke kreative, glade tanker. Der behøver ikke være hysterisk rent, mindre kan også give en befrielse i tankerne som man bliver meget glad for i sit liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.