FritidSunhed & Motion

Arbejder du bag computeren? Husk en aktiv hobby

za2

I dag er vi rigtig mange danskere, der arbejder dag ind og dag ud foran computeren. Nogle arbejder hjemme, mens andre sidder på kontor. Men vores kroppe er ikke bygget til at sidde stille. De er bygget til at være i bevægelse og være aktive. Så hvis man vil have mest ud af sin krop i mange år, så handler det om at finde en aktiv hobby, man kan give sig i kast med ved siden af arbejdet.

Vi har her samlet 3 forskellige hobbyer, som du kan prøve af, hvis du mangler en aktivitet.

Giv dig i kast med havearbejdet

En aktiv hobby behøver ikke være ”at gå i fitness” eller ”crossfit”. En aktiv hobby kan sagtens være noget, hvor målet i sig selv ikke er at være aktiv, men i stedet at få en rigtig flot have, som man kan blive glad og stolt over. Derudover bruger man faktisk også en del kræfter, når man arbejder i haven, og derfor kan det være en rigtig god aktivitet – især for dig, der arbejder hjemme.

aktiv_hobby_fritid

Ved du ikke, hvordan du skal begynde, så frygt ej. Start i det små med et køb af æbletræer eller nogle andre frugttræer, og udvid så din have derefter. Du kan se mere om det på Æbletræer.dk.

Start i den lokale sejlerskole

Det er altid godt at lave noget, hvor man kan mødes med andre ligesindede omkring en hobby. Det kan man for eksempel, hvis man starter til sejlerskole, men også hvis man begynder til kajak, vandpolo og meget andet. At have et fast mødetid på sin hobby er nødvendigt for nogle, ligesom andre har brug for at lære tingene fra en lærer i stedet for selv at måtte læse det halve internet igennem.

Her er så noget som en sejlerskole perfekt. Det giver god mulighed for at komme ud i naturen, ligesom man får mulighed for at møde andre mennesker og få andre venskaber, end dem man har på kontoret.

aktiv_hobby_fritid_sejle

Begynd på vandreturer

Det letteste man overhovedet kan give sig til, hvis man gerne vil være mere aktiv, det er at gå en tur. Så længe gåturen ikke bliver en pligt, men en fornøjelse, så er det så let som noget andet at hive et par gode støvler på og gå ud af sin dør.

Har du nogensinde tænkt på, hvad der man gemmer sig i skovene lige ud for din by? Eller drømmer du om at gå langt oppe i norske fjelde? Så begynd på vandreturen i dag. Det er nemt at starte op i de små kilometer, og derefter udvide til flere dages vandring. At gå i naturen er en meditativ aktivitet, som du næppe vil kunne lægge fra dig igen, når du først er begyndt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.