Penge

Det skal du tænke på, hvis du overvejer at låne penge til gamingudstyr

za2

Har du overvejet at låne penge til at finansiere for eksempel en ny computer, har du sikkert også tænkt over, hvad man skal være opmærksom på i sådan en situation. Måske er du stødt på nogle strækhistorier om folk, der er blevet låst fast i en dårlig låneaftale. Sandheden er dog, at hvis blot man tænker sig om og behandler lånet med respekt, er der ikke noget at være skræmt over.

Alligevel kan det godt føles ret overvældende med alle de ting man skal være opmærksom på. Læs derfor med her, og find ud af tre ting du skal være opmærksom på, når du låner penge til for eksempel en computer.

Er det nødvendigt med et lån?

For du optager et lån, er det en god idé at lige overveje en ekstra gang, om det virkeligt er nødvendigt med et lån. Når du låner penge til for eksempel en computer eller andet gamingudstyr, falder det i kategorien forbrugslån. Du slipper ikke ofte med lave renter når det gælder et sådant lån. Du vil derfor ende med at betale en del flere penge tilbage, end du egentligt oprigtigt lånte. Det kan derfor godt betale sig at vente lidt og selv spare pengene op, i stedet for hovedkulds at fare ud og låne sig til dem.

Hvis du efter at have tænkt på om et lån virkeligt er nødvendigt er kommet frem til at det er det, er der nogle ting du gør klogt i at tænke over for du låner.

penge_til_gaming

Vær opmærksom på dette, før du låner

Når du har besluttet dig for at tage et lån, men ikke for hvilket endnu, er der nogle ting, det er klogt at du er opmærksom på.

Først og fremmest skal du være opmærksom på at vælge det bedst mulige lån, hvor du slipper billigst og nemmest. Undersøg derfor lånemarkedet grundigt før du træffer en endelig beslutning. Kig på forskellige låneudbydere, så vælger et sikkert sted at låne penge. På Broges.dk kan du finde sikre lån, som du kan være tryk ved.

Du skal kigge efter et lån med en lav Å.O.P. Det står for Årlige Omkostninger i Procent, og det er et udtryk for hvor stor en procentdel af det beløb du låner, som du skal betale tilbage udover selve lånet. Hvis du låner 10.000 kroner til en Å.O.P. på 30% der skal tilbagebetales inden for et år, skal du altså samlet betale 3.000 kroner i renter på et år udover de 10.000 kroner som dit lån egentligt består af. Du kommer altså til at skulle betale 13.000 kroner tilbage i alt.

Det kan derfor godt betale sig at sikre sig et så billigt lån som muligt, og derefter sørge for at betale lånet tilbage over så kort tid som det kan lade sig gøre.

penge_til_gaming

Når du har lånt penge

Når du først har optaget et lån og pengene er gået ind på din konto, har du et ansvar for at betale den fulde sum tilbage til dem, du har lånt pengene af. Det er vigtigt at du tager dette ansvar seriøst, da du kan komme i økonomiske problemer hvis du ignorer lånet. Der er derfor altså god grund til at tage sin økonomi seriøst, og holde orden i ens personlige budget.

Sørger du blot for at overholde alle aftaler og betale tilbage til tiden, er der ingen problemer i det at låne penge – så er det blot en måde at få det gamingudstyr du mangler hurtigere. Klik her for at finde et lån der passer til dig og din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.