Underholdning

Biodynamisk vegansk helsekost – Hvad er det ?

za2

Det lyder nobelt med biodynamisk vegansk helsekost. Det er en bæredygtig og dyrevelfærdsorienteret kost , som vel kun gavner miljøet. Fejl. Selvom grundtanken er god så er resultatet det langt fra når man graver lidt dybere.

Økologi er ikke sundere

Der er ikke empiri for i forskningskredse som entydigt peger på at økologi er sundere end konventionelt dyrket mad. Det eneste som der er konsensus om er at økologi ikke kan producere det samme per m2 som konventionelt landbrug og derved ikke kan brødføde hele klodens befolkning. Derudover udleder økologi oftest mere co2 idet den interne transport på landbruget bliver større på grund af de store arealer.

Vi mennesker er skabt til at spise kød

Kig på dine kindtænder hvis du er i tvivl om hvad du er bygget til. Du er bygget til at spise kød. Ikke kun vores tænder er gearet til at spise kød, det er hele vores organisme. Derfor er det ikke sundt fuldstændigt at skære kød fra ens diæt. Faktisk kan det være livstruende for spædbørn at spise vegansk. Ønsker man at nedsætte ens klimaaftryk kan man vælge 1-2 ugentlige kødfrie dage, det er kun sundt og hjælper miljøet. Men at skære kød helt væk fra diæten fører intet positivt med sig, da man alternativt skal tage unaturligt fremdyrkede kosttilskud.

Så selvom det kan være tillokkende med en biodynamisk vegansk helsekort , så gælder det om at undgå den. Hvis du insisterer på at læse mere om den kan du gøre det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.