Fritid

Størrelsen på et standard bordfodboldbord

za2

Bordfodboldborde kommer i mange forskellige størrelse og vægtklasser. Nogle borde er væsentligt større end andre. Har du for eksempel nogensinde set et bordfodboldbord, rundt om hvilket hele 12 deltagere kan spille? Ja, du læste det rigtigt – verdens længste bordfodboldbord måler hele 7 meter i længden, og er designet til 12 deltagere.

Til sammenligning kommer et godt bordfodboldbord i standard størrelse ikke med lige så store dimensioner, hvilket man jo nok må sige er heldigt, da det ellers ville være lidt af en udfordring, når du forsøger at stille bordet op og skal bruge det derhjemme! I denne artikel ser vi på, hvor stort et standard bordfodboldbord skal være.

Hvem har bestemt hvor stort et bordfodboldbord skal være?

Bordfodbold, der også kendes under det engelske navn ‘foosball’, er et bordspil, der er bygger på ​​verdens om muligt mest populære sportsgren, nemlig fodbold. Det international bordfodboldforbund er den officielle organisation, der sætter standarden for turneringer i spillet, har udformet de officielle spilleregler og som varetager alt det administrative omkring det populære spil. Det mest afgørende mål for det international bordfodboldforbund er at skabe enkle regler for bordfodbold, så at spille det bliver til en spændende og sjov oplevelse. Samtidig har forbundet lagt rammerne og standarderne for alle de internationale konkurrencer i spillet og endda også størrelsen på bordet.

Målet med spillet er det samme som i fodbold, og point scores ved at skyde bolden i din modstanders mål. I det store hele adskiller de to spil sig sig kun fra hinanden efter den måde som bolden styres på – fodbold bruger man benene, mens man i bordfodbold bruger hænderne.

For at et fodboldbord skal komme i betragtning til at kunne blive brugt i en international konkurrence, skal det dog først og fremmest være i standardstørrelse.

Bordfodbold kan spilles af to til fire personer på et fodboldbord i standard størrelse. På ekstraordinært lange bordfodboldborde, som nu for eksempel verdens længst fodboldbord på 120 meter, kan der dog spille helt op til 424 spillere. Det er nok ikke realistisk at tro, at der nogensinde vil blive afholdt en officiel turnering på et bord af denne størrelse!

Dimensionerne på et bordfodboldbord i standard størrelse

Dimensionen på ​​et bordfodboldspil i standard størrelse er beregnet til op til fire spillere. Standardbordene har følgende dimensioner, som er godkendt i henhold til ITSF:

  • Højde: 91 cm
  • Længde: 142 cm
  • Bredde: 76 cm
  • Spillefeltet størrelse: 122 x 69 cm
  • Målets dimenstioner: 20 cm × 7,6 cm
  • Vægt: 90,72 kilo

Et standardbord, som er godkendt til turneringsbrug kunne være et Bonzini bord eller Garlando, som begge fører flere turneringsgodkendte borde.

Uanset om bordet er et standardbord eller ej, så er der dog et stort forskelligt udvalg af borde på markedet. Et godt bordfodboldbord er normalt lavet af forskellige slags træ, med sorter som valnød, honning og ahorn. Der findes mange forskellige typer af bordfodboldborde, hvor nogle har skrå hjørner for at stoppe bolden fra at holde op med at bevæge sig og blive til en død bold. På nogle borde er der endda hele tre spillere på målmanstangen, hvilket sikrer, at bolden altid er inden for rækkevidde af andre spillerfigurer.

For borde, som ikke er standardborde, kan du derfor nemt støde på forskelle borde med henblik op deres dimensioner. Du vil også kunne finde bordfodboldborde i forskellige farver og designs. Dog er det vigtigt at huske på, at forskellene ikke behøver at påvirke, hvordan du spiller spillet, så længe du blot sørger for, at de grundlæggende regler følges på en sportslig måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.