andre

Sådan får du den bedste gamer-stil

za2

Gaming, den nye hotteste sport og erhvervs-retning, der uanmeldt har banket døren op til både finansverdenen og sportsindustrien, er i bedste velgående. Selvom mange stadig sidder med fordommene omkring computerspil og IT-nørder som forvoksede teenage-drenge, der ikke laver andet end at drikke cola og spille computerspil dagen lang, er computerspilsindustrien blevet til meget mere end blot det. Computerspillet har fået et nyt ry, og det er hverken billigt eller kikset mere.

Spillekonsoller

Gaming er ikke nørderi mere 

Når nogen siger computerspil associerer mange det med en overvægtigt mand uden noget egentligt liv, som hver aften forsvinder væk i sit computerspil og udlever vilde eventyr i computerverdenen. Computerspil har rigtigt nok været en eskapisme for mange, men det er nu blevet til en karriere, hvor folk indgår i internationale konkurrencer og spenderer samme mængde tid på træning som elite-atleter. 

Gaming industrien er ikke længere kun for børn

Da spilindustrien tog sine spæde skridt med de første spil-konsoller, var det klart, at målet ikke var voksne mænd eller damer, men teenage drenge, der kunne sidde med deres venner på gulvet og have gode stunder med de simpleste spil. I dag ser verdenen anderledes ud. Spil til børn er stadigvæk en kæmpe industri, og der produceres med alt kraft børnevenlige spil – men spil til voksne og unge har fået lige så store platforme. 

Kvinde med hat

Tallerkenen er vendt, men er dette positivt? 

Meninger og holdninger er der heldigvis ikke nogen, der i dagens danmark tager fra os, så vi kan frit mene, hvad vi vil om alt. Dette gælder også gaming industrien, og man kan mene, hvad man vil, men tallerknen er vendt, og “nørderne” tjener store penge på deres turneringer i computerspil. Man kan derefter spørge sig selv, om det nu også skal være kriteriet for, hvornår en trend går på mode –  er det når der er penge involveret? Skal det være den økonomiske gevinst, der afgører, om en sport er valid eller ej? 

Kvinderne kan også ses på gaming scenen?

Den stereotypiske gamer, som før i tiden blev set som en nørdet teenager med sociale vanskeligheder, holder ikke længere. En gamer nu til dags kan være svær at skille ud fra mængden, da spilindustrien er blevet så stor og mangfoldig, at alle klasser og typer spiller computerspil, og det derfor ikke bare er én bestemt type mere, der kan klassificeres som “gamere”. I dag er det også mere normalt, at man ser kvinder game, samtidig med at de også interesserer sig for mode og trends. Det er altså i dag svært at sætte de mange gamere i en kasse – denne trend har nemlig spredt sig til mange forskellige grupper – det er altså både mænd og kvinder, der spiller, og man behøver ikke nødvendigvis at være en nørd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.