Familie

Har du en gave med til værtinden?

za2

Hånden på hjertet. Hvor mange gange har du glemt at købe en værtindegave, når du er inviteret til fest eller komsammen? Og er endt på en tankstation for at købe en buket blomster, som har stået i en spand vand de sidste fire dage fordi de ikke havde æsker med chokolade? Det har jeg prøvet nogle gange, og også først opdaget, at den fine farvede rosset på indpakningen i virkeligheden var et prisskilt. Pinligt!

Det er god skik at tage en værtindegave med og selvom værtinden har travlt med madlavning og tage imod gæster, så er hun faktisk glad for erkendtligheden. Også selvom sveden på panden og den hurtige tak tyder på noget andet. Det eneste hun måske kan være en anelse ked af, er hvis hun får flere buketter blomster end hun har vaser til.

Find på en sjov eller unik værtindegave

Nu vi er ved blomsterne, så er det altid en gave værtinden bliver glad for. Der findes vel heller ikke noget flottere end friske afskårne blomster i en vase, som kan pryde hjemmet. Chokolade er også en af de gængse værtindegaver og falder som regel også i god jord. Men behøver det altid at være blomster og chokolade?

Hvorfor ikke finde på noget unikt eller sjovt og samtidig brugbart? Eller måske noget mere personligt. Det kræver selvfølgelig at du kender værtinden bare nogenlunde godt, så du ikke kommer til at såre hende med din gave. Måske ved du, at hun altid har ønsket sig en bestemt glasskål og med mindre den ikke ruinerer dig, kunne du jo fylde den med chokolade og pakke den ind i cellofan. Er der tale om et værtspar, så kunne gaven være et par lækre glas og en flaske rødvin eller champagne.

Det handler alt sammen om inspiration og kreativitet

Er værtinden en du kender godt og taler med ofte, så falder der sandsynligvis nogle hints af til dig, som du kan bruge som inspiration. En værtindegave skal naturligvis ikke koste en formue, men ofte kan inspirationen bruges med en vis kreativitet til at give en gave, som hun vil sætte pris på. Uden at den bliver så dyr, at du føler det er for meget.

Måske nyder hun et dejligt karbad en gang imellem. Så vil det være oplagt at give hende en flaske lækker badeolie, og for at lave lidt sjov en gul plastikand til badekarret. I den retning kan det også være en badebørste – du ved sådan en man kan skrubbe ryggen med – hvor du får hendes initialer brændt ind i træet. Skal det være ekstra elegant, så en lille metal plaquette med hendes navn indgraveret.

Der er faktisk mange flere muligheder for at give en sød og værdig værtindegave end man umiddelbart tror. Inspirationen kan du også finde på internettet, hvor idéer og muligheder vises. En hurtig søgning viser forslag til værtindegaver, som selv jeg ikke havde tænkt på. Både de søde, personlige og de mere sjove gaver, som vel nok skal købes med omhu. Men, er værtinden til fest og sjov er der ingen grund til at holde sig tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.