andre

Ting du bør overveje inden konfirmationen

za2

Er det ved at være din tur til at blive konfirmeret? Du glæder dig sikkert meget og ser frem til den store dag, du vil se tilbage på mange år ud i fremtiden. Men for at få en vellykket dag, er det en god idé at gå i gang med planlægningen i god til. Besøg eventuelt konfirmationsnyt.dk eller læs med her, om hvilke overvejelser du bør gøre dig.

Ude eller hjemme?

Selve konfirmationen foregår naturligvis i kirken enten om morgenen eller formiddagen. Men der er tradition for, at konfirmanden inviterer gæster til fejring af konfirmationen det resterende af dagen. For manges vedkommende vil en konfirmation være en stor fest med forholdsvis mange gæster, og det kan således være svært at få plads til alle i hjemmet. Derfor vælger mange at leje eller låne et fest- eller selskabslokale, hvor fejringen kan foregå.

Det er vigtigt, at du begynder at gøre dig disse overvejelser relativt tidligt. Da mange konfirmeres på de samme datoer over hele landet, er der typisk pres på selskabslokalerne på netop disse datoer, og er du for sent ude, kan det således være svært at finde et, der er ledigt.

kirke

Formelt eller uformelt?

En anden ting, der er vigtigt, at du begynder at overveje forholdsvis tidligt er, hvordan du ønsker, stemningen skal være. Vil du gerne have en uformel fejring, eller ønsker du dig en mere formel stemning? At dette er vigtigt at overveje relativt tidligt skyldes, at det kan influere en række af dine andre valg – såsom eksempelvis valg af mad, bordplaner og så videre. Især kan valget af mad være med til at afgøre, hvordan stemningen bliver. Vælger du en buffet, som dine gæster frit kan gå til og fra undervejs, vil du typisk opnå en mere uformel stemning, mens portionsanretninger typisk vil give en mere formel stemning. Du kan også vælge en kombination af de to ved eksempelvis at servere en forret, der er portionsanrettet og så lade hovedretten bestå af en buffet.

I denne forbindelse skal du også overveje, hvem der skal stå fra maden. Er der mange gæster, er det oplagte valg typisk at købe mad udefra eller lade det sted, hvor I har lånt lokaler stå for maden. Men holder du et mindre arrangement med færre gæster, kan det være, at I vil kaste jer ud i at lave maden selv.

Planlagt underholdning eller ej?

Til sidst bør du overveje, om du synes, der skal være planlagt underholdning undervejs i fejringen eller ej. Ofte vil nogle af gæsterne selv medbringe en form for underholdning i form af konfirmationssange eller lignende, men er der en særlig form for underholdning, du selv ønsker at planlægge, kan du også sagtens gøre det. Hvis du mangler gode råd til at skrive en sag, så tag et kig på www.konfirmationsnyt.dk.

bibel

Uanset hvad kan det være en god idé på forhånd at udnævne en toastmaster, som kan stå for organiseringen af de forskellige indslag, så I er sikre på, at I når det hele, og at det hele foregår på de rigtige tidspunkter, i den rigtige rækkefølge og så videre. På den måde kan du som konfirmand slappe helt af og nyde din dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.