andre

Gå old school, når du gamer på nettet

za2

Indimellem kan man køre helt træt i de kendte strategi- eller platformspil på nettet, og så kan der være brug for noget helt andet og meget mindre avanceret. Det ses tydeligt på den store popularitet inden for de gamle, klassiske 2D spil, men det kan faktiske også blive endnu mere old school og kitch, hvis du trænger til noget helt andet. 

Du kan også vælge at gå helt low-tech – eller endnu længere ned til no-tech og give dig selv en pause fra tasterne på samme måde som din mormor gjorde det, når hun skulle slappe af. Her tales der selvfølgelig om den helt originale krydsord, sudoku eller måske en ordjagt. Lyder det ikke som noget for dig, så læs med her – du bliver måske overrasket. 

 stabel af gamle bøger

Kryds-og-tværs som vor mormor 

En hel generation af bedstemødre har med stor iver kastet sig over de knitrende sider i aviser og ugeblad for at løse dagens eller ugens krydsord. Vores forældre er bidt af en gal sudoku og vi spiller computer. Men er der måske noget at hente hos de gamle, når det kommer til afslapning og hjernegymnastik?

Måske er du en af dem, hvis mormor havde den store og tunge krydsord ordbog stående i reolen eller liggende ved siden af sofaen til nødstilfælde – sådan lidt ligesom de sider, der hjælper med løsninger, hvis du spiller word puzzle på din telefon. I dag kan du også få hjælp til din krydsord på nettet – se her. På den måde behøver du ikke at ryste teknologien helt af dig, hvis du skulle få lyst til at gå din mormor i bedene. Det er faktisk en udmærket form for underholdning, der hjælper med at holde hjernen skarp og giver et godt break fra skærmen og tasterne. 

krydsord og briller

Old school på nettet

Er du ikke klar til at gå helt ned i gear, så findes der stadig rigtig god mulighed for at tjekke de gamle former for spil og underholdning ud på nettet. Flere og flere sider har nemlig også opdaget, at vores bedsteforældre havde fat i noget helt rigtigt, når det kommer til afslapning. Derfor kan du også finde både domino, yatzy, skak og lignende spil på nettet, hvor du kan spille enten alene eller sammen med andre. 

På samme måde er det muligt at løse både sudoku og krydsord på det store internet, hvis du alligevel skulle føle dig fristet til at prøve det. Det lyder måske ikke umiddelbart som noget for dig, men det er alligevel værd at kigge på, hvis du mangler nye udfordringer. Ikke bare fordi det er no-tech, men også fordi det kan være med til at få dig helt ned i gear og hjælpe hjernen til at slappe helt af, mens den fokuserer på en enkelt ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.