andre

Udvid eller renover boligen selv – Og få hjælp til beregningerne

za2

Med de mange ressourcer, der efterhånden er frit tilgængelige på internettet ved bare et par klik, er det ikke længere utænkeligt, at du kan lære noget så komplekst som at udvide eller renovere din bolig, selvom du ikke ligefrem kan kalde dig elv en håndværker. Hvis du har mod og tid til at give sådan et projekt et skud, er der således ikke andet end dine ambitioner, der står i vejen. 

Det kan sågar være, at du og familien længe har haft sådan et projekt i tankerne, men har holdt tilbage, fordi det er for dyrt at få håndværkere til det. I så fald er dette den oplagte mulighed.

Hele familien kan være med

En god oplevelse

Er du villig til at lære, kan du finde ressourcer og guides til alt fra din helt egen, nye terrasse til et nyt udhus eller et renoveret, moderne køkken. 

Mange der giver sig i kast med sådan et projekt, opdager selvfølgelig hurtigt, hvorfor det at være håndværker er en fuldtidsprofession, der kræver uddannelse, men hvis det ikke gør så meget, om hvert enkelt hjørne er perfekt skåret og alle klinker rigtigt lagt, kan det være en både sjov oplevelse og en mulighed for at spare lidt penge. Mange opdager endda, at de kommer til at være mere sammen med familien, og at de knytter stærkere bånd, fordi de nu har et fælles mål.

Beregninger

Få hjælp til beregningerne

Det kan dog være farligt at tro, at man kan det hele. Til tider kræver det ydmyghed at give opgaven videre, men det kan til tider være yderst nødvendigt. Det kan være assistance fra et par professionelle håndværkere, men det kan også være, at I bare har brug at, at der er nogen, der regner jeres plan igennem. 

Heldigvis er internettet også her en genial ressource, hvor du blandt andet kan købe dig til statistiske beregninger udført af ingeniør. Det kan virke fuldstændig overflødigt, men beregningerne er tit den mest essentielle del af hele projektet. Hvis ikke der bliver regnet på, hvordan spærene skal sidde, hvordan fundamentet skal lægges, eller hvorvidt en væg er bærende eller ej, kan man hurtigt komme til at gøre mere skade end gavn. I bedste fald ender man med et knap så holdbart projekt, som man alligevel bliver nødt til at have de professionelle til at kigge på. I værste fald kan man udrette skader på sin egen bolig, som man bliver nødt til at få repareret.

Kort sagt kan det altså gå hen at blive nødvendigt at lave det kedelige fodarbejde, eller i hvert fald betale andre for det, inden man går i gang. Heldigvis er pris på statistiske beregninger forholdsvist overkommelig. På den måde sikrer man sig, at byggeriet er matematisk velovervejet, kommer til at holde, og at alle de gode minder, man kommer til at lave under og efter sit projekt ikke skal ødelægges af et par forkerte vinkler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.