Erhverv

Brug linkbuilding til at få styr på økonomien

za2

Linkbuilding er en metode, hvorpå man kan promovere sin egen hjemmeside ved at sælge konceptet til virksomheder eller andre private hjemmesideaktører og derved få opretter et hyperlink på deres side. Dette hyperlink vil oftest blive brugt i en kontekstuel sammenhæng, hvorfor det er vigtigt at tage kontakt til virksomheder eller bloggers, der har relevans for ens egen hjemmeside.

Hyperlinket sender besøgende direkte til din egen hjemmeside, hvorfor man kan lave aftaler med flere forskellige siteholders, således at man indgår i et netværk af sammenhæng, der er potentielt vigtigt for de besøgende.

Økonomien er ofte en faktor, der spiller ind for om man ønsker at benytte sig af metoden, men er i den grad også medspiller i, hvorfor man vælger at søge job i denne nichebranche. At være skribent med dette speciale kræver tålmodighed, research, forfatterskab og fantasi, da man ofte kommer ud for at skulle skrive en række forskellige tekster om det samme emne. Dette er naturligvis for at imødekomme virksomhedens ønske om diversitet, således at linket kan opsættes på forskellige fora og i forskellige kontekster.

Der er nogle visse regler, der gælder for at søgemaskiner medtager ens link i en kontekstuel sammenhæng – bl.a. at søgeord ikke misbruges.

Det økonomiske aspekt for studerende

Er man under uddannelse er det ikke sikkert, at man kan overskue et deltidsjob ved siden af studier, sociale miljøer og lektielæsning. Derfor mærker mange studerende, hvordan økonomien føles stram og kun lige slår til på månedlig basis uden man har overskud til at starte en opsparing.

Ved at søge job indenfor branchen af linkbuilding kan man tjene penge på en måde, der fungerer i samspil med ens studie og alt hvad dette indebærer af ekstra tidskrævende processer. Ved at arbejde med konceptet kan man til en vis grad selv bestemme, hvornår og hvor meget man ønsker at arbejde. Dog er lønnen afhængig af hvor mange opgaver man tager ind og hvor store disse er.

Man kan så at sige selv bestemme om man ønsker at booste sin økonomi med 500 eller 2000 kroner om måneder, efter SKAT. Dette afhænger udelukkende af, hvor mange artikler man skriver og naturligvis også kvaliteten af disse.

Linkbuilding bliver primært brugt af virksomheder

Som privat kan man naturligvis godt benytte sig af denne måde for reklame i forbindelse med ens blog eller egen hobbyhjemmeside. Dog er det primært større virksomheder, der benytter sig af dele deres links på andres hjemmesider.

Metoden bruges typisk for at optimere et salg af varer eller services, da det er vigtigt at gøre mulige kunder opmærksomme på ens produkter. Dette ses i alle kontekster, dog vil der oftest være en sammenhæng mellem siden, hvorpå linket er og ens produkt. Et eksempel kunne være en informationsside om lånemuligheder for at forbedre økonomien med et link til en hjemmeside, der sammenligner forskellige låneudbydere.

For virksomheder bør man naturligvis opveje mulighederne for mersalg med økonomien. Det koster penge at få skrevet linkbuildingartikler af professionelle, dog er honoraret og de øvrige omkostninger så i forhold atil udbyttet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.