andre

3 ting du skal have i mente inden du tager et lån

za2

At tage et lån er en stor beslutning. Mange danskere springer i det første og det bedste lån med begge ben, da det for dem blot handler om at få nogle hurtige penge på kontoen. Men på længere sigt kan lånet vise sig at gøre meget mere ondt end det har gjort godt. 

Det er derfor vigtigt at tænke sig ordentligt om inden man tager et lån. Man skal være sikker på hvilken slags lån der bedst opfylder ens behov, og hvor man får mest for pengene. 

kurv

Et lån til dig der har taget lån før

Kender du til fænomenet ’samlelån’? Et samlelån er den perfekte løsning for dig der har taget flere mindre lån hos forskellige låneudbydere, og som tænker på at tage endnu et lån. 

Når du har en masse forskellige lån hos en masse forskellige udbydere, har hver enkelt lån sin egen rente. Det gør at lånene på længere sigt kommer til at koste rigtig mange penge. 

Tager du i stedet et samlelån, får du samlet alle dine lån hos en udbydere og som et større lån. Dvs. at dit lån kun har en rente og du ender derfor ikke med at skulle betale ligeså meget tilbage, som du ellers skulle hvis dine lån var spredt.
Udover dette gør et samlelån det også blot mere overskueligt for dig, for når alle dine lån er samlet i en kurv, skal du heller ikke til 27 forskellige hjemmesider for at tjekke op på dine lån.

Du kan sammenlign samlelån her, hvis det har vakt din interesse.

Læs alt det med småt

Når du tager et lån underskriver du en kontrakt med låneudbyderen. Skal du blive snydt på noget tidspunkt i låneprocessen, er det højst sandsynligt det der står med småt i kontrakten som du overser. 

Ligegyldigt i hvilken sammenhæng du skal underskrive en kontrakt, er det altid en god ide at læse den godt og grundigt igennem, så du er sikker på at du kan skrive under med god samvittighed. 

En kontrakt er trodsalt bindende og en underskrift er desværre ikke noget man kan tage tilbage, medmindre der er en fortrydelsesret – hvilket for de fleste låneudbydere opløber så snart du skriver under på kontrakten.

kontrakt

Vær sikker på at økonomien holder

Der hvor et lån kan begynde at køre rigtig ondt, er hvis du pludselig rammer ind i en måned hvor du, efter at have betalt af på dit lån, ikke har nogen penge tilbage til husleje eller mad. 

Inden du tager et lån er det derfor vigtigt at du tjekker op på at du kun låner et så stort beløb som du også kan betale tilbage igen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.