andre

Sociale fritidsinteresser kan sagtens dyrkes hjemmefra

za2

Når det kommer til at finde nye fritidsinteresser, står vi nogle gange i lidt af et dilemma. Behovet for nye interesser er ofte kombineret med et stigende behov for et bredere socialt netværk, men samtidig har vi sjældent helt tiden og overskuddet til at komme ud og afsted til nye ting hver eneste uge. Heldigvis findes der masser af fritidsinteresser, der både kan dyrkes i ro og mag derhjemme og samtidig deles med andre, når man har tid og overskud til det.

Find det der passer dig bedst

Fokuser først og fremmest på at finde noget, der interesserer dig. Se ud over de umiddelbare og almindelige hobbyer og tænk mere over, hvad du mangler i dit liv. Mange af os har en masse små interesser, der sagtens kan bygges på. Er du vild med anime, så gå online og lært at skrive japansk. Er du lidt alternativ, så lær at lave dine egne smykker, læderarmbånd eller dreadlocks. Er du vild med musik, så få købt den guitar og kom i gang med at spille selv.

Uanset om du vil tilegne dig nye færdigheder, selv skabe ting, eller forbedre dit liv på den ene eller den anden måde, så er der næsten ingen grænser for, hvor meget du kan nå hjemmefra, hvis du begynder at udnytte den tid, du ellers har brugt på stort set ingenting før. Sluk for netflix og brug en time om dagen på en ny hobby i stedet.

Dyrk det sociale selv om du er alene

Selv hvis du fortrækker at synke godt ned i din gamer-stol derhjemme og forsvinde ind i et computerspil i mange timer, er det langt fra umuligt at gøre dine hobbyer mere sociale. Uanset hvad du kan lide, er der garanteret flere derude, der dyrker det på samme måde som dig, og som gerne vil snakke og dele deres hobbyer med dig.

Internettet er en fantastisk platform til deling af interesser og det er blevet forholdsvis nemt at navigere rundt, så du kan finde netop de mennesker, som ønsker det samme som dig. Der er dem, der bare gerne vil hyggesnakke om lidt af hvert, med jeres fællesinteresse som samlingspunkt, og der er dem, der gerne vil have konstruktiv kritik og dele erfaringer og viden. Find der, hvor du passer ind, og nyd at dele dine ellers personlige interesser på dine præmisser, når du har tid og overskud til det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.