andre

Hav gode arbejdsforhold foran computeren

za2

Det er de færreste der i dag ikke sidder foran en computer dagligt. Det er meget forskelligt i hvor høj grad man sidder foran computeren. De fleste vil dog i hvert fald bruge nogle timer foran skærmen. Det er en ting, som er kommet snigende. Går man blot et par årtier tilbage var det ikke virkeligheden. Computeren er blevet en større og større del af vores liv. Tidligere snakkede man om at få musearm. Det blev dog hurtigt beskrevet som en lidt komisk ting og der er ingen i dag der snakker om musearm. Vi burde dog generelt snakke mere om de konsekvenser det kan have at sidde foran computeren i så mange timer hver dag. Det behøver ikke at være skadeligt da man kan gøre mange ting for at have en god arbejdsdag foran skærmen. Hvis ikke man er opmærksom på at tage sig sine forholdsregler kan man dog hurtigt komme til skade. Det er ikke sikkert, at man kan mærke disse konsekvenser med det samme, men på sigt vil man muligvis få problemer med ryg, lænd og andre ting i livet.

Køb stor computer og godt bord

En ting man skal gøre er at sørge for, at man ikke har en lille skærm. Har du en lille skærm sidder du automatisk og spænder når du skal bøje nakken konstant. Derfor bør du altid som første sørge for, at du har en stor skærm. Du kan eventuelt ende med at skulle betale mange penge for denne skærm. Se mere her hvis du overvejer hvordan du kan få råd til en stor og god skærm ved for eksempel at lån 10.000 kr. For det behøver ikke at være sådan, at du køber en stor computer. Processer og andre ting har nemlig ingen betydning for din kropsholdning og lignende. Har du et arbejde der kræver meget af din computer kan det dog godt være, at det alligevel er en god ide at investere i en god computer.

computer

Men faktisk er det selve skærmen der gør den store forskel når det kommer til at du skal sidde godt og have en god arbejdsstilling. Du skal på alle tidspunkter kunne kigge lige ud. Det vil sige, at du skal ikke have dit hoved i en vinkel hvor du kigger nedad eller for meget opad. Det er meget anstrengende for nakken og det vil ende med store smerter. For at undersøge om du sidder godt foran din skærm skal du sætte dig godt til rette i din yndlings arbejdsposition. Dernæst skal du rette ryggen så godt du kan. Hvis du kigger ligeud skal du kunne kigge ind på det øverste af skærmen. Det betyder, at du har en god arbejdsplads. Derudover er det også en god ide at sørge for at have et godt bord. Her er det altid smart at have et hæve- og sænkebord. Det gælder både hvis du sidder på kontor eller hvis du er professionel gamer.

Omgivelser er vigtige for en god computerplads

Det er ikke kun de fysiske rammer, som er vigtige når du skal have en god og praktisk arbejdsplads med din computer. For der er også andre faktorer, som gør, at du kan have det godt på kontoret. For det første er det klart, at det er vigtigt at du har et godt forhold med dine kollegaer. Derudover kan du også overveje hvilken musik du lytter til. Du skal høre noget musik, der giver dig energi og gør dig i godt humør. Det vil nemlig være med til, at du langt nemmere kan komme igennem en lang og trættende hverdag.

Der findes en genre inden for musik der omhandler de spirituelle og mediterende lyde. Det er lyde, som er lavet til, at du skal slappe af. Har du nogensinde dyrket yoga vil du helt sikkert kunne genkende meget af denne slags musik herfra. Når man dyrker yoga lægger man sjældent mærke til hvilken musik der er og det er kunsten bag denne type af musik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.