Fritid

Europa og dens mange byferie destinationer

za2

Det kan godt være at man ikke lige tænker at storbyer og brændende varm sommer sol er det bedste match der findes. Men der findes rigtig mange mennesker der nyder at besøge Europas smukke storbyer også om sommeren. Nogle gange kan man jo kombinerer det med noget badeferie i et nærliggende område og så blot have et par dage i byen. Dette gælder især byer som Barcelona og Lissabon der begge ligger ud til havet. Hvis det ikke lige er dig at bruge din sommerferie i storbyer, så kan det jo altid blive destination for efterårets smuttur.

Barcelona

Spanien er tit et populært valg som sommerferiedestinationer. Men Spanien byder på meget andet end strande og litervis af sangria. Dens byer er også utrolig smukke og netop Barcelona er en by der er nem at kombinere med badeferie. Selve byen ligger nemlig lige ned til vandet og har derfor en strand. Så man kan praktisk talt gå fra at shoppe til at bade i havet. Ønsker man i stadig at have nogle dage lidt væk fra det pulserende byliv så er oplandet omrøring Barcelona også rigtig smukt. I området rundt om Barcelona findes der nemlig også et væld af charmerende spanske byer, hvor man kan vælge at have sin base. Der kan man evt leje et hus med pool, eller se om man kan komme til at bo tæt på havet, og de dage man vil opleve Barcelona kan man bare tage toget der ind. Selve togturen skulle også være rigtig smuk. Inde i Barcelona gemmer der sig også nogle perler af tapas restauranter. Det kan være spændende at udforske for eksempel en Michelin restaurant når man har et par dage i en storby, hvis man er til det.

Lisabon

Lissabon

Nok har Lissabon ikke en strand på samme måde som Barcelona har, men den portugisiske hovedstad har nu stadig utrolig meget at byde på. Bare dens pasteis de nata er næsten grund nok til at tage de par timers flyvetur derned. Derudover er Lissabon en spændende by hvor utrolig moderne arkitektur møder den originale og charmerende bygningsstil, hvor husene har kakler på fronterne. Der masser af historiske ting at se i Lissabon, men samtidig er der også gode shoppingmuligheder. Selvom det er en storby, har den en dejlig tilbagelænet atmosfære, så man kan få slappet lidt af.

 

Der kører et tog langs kysten hvor Lissabon ligger. Det er derfor nemt at vælge at bo i en mindre by lidt væk. Så kan man nyde strandede der er i området og blot tage nogle smutture ind til Lissabon, eller slutte af med et par dage derinde. Et forslag på en hyggelig by kunne være Cascais, som ligger helt ned til havet. Den Indeholder alt hvad man har brug for. Lidt shopping, en fin strandpromenade man kan gå på. Og der er en dag strande i gåafstand.

Kultur

 

Har du brug for endnu flere gode undskyldninger til at udforske Lissabon og dens smukke stræder, så læs denne artikel som kommer med gode forslag til hvad man bør se og opleve dernede.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.