andre

Giv familien de store og små oplevelser

za2

Det kan somme tider være svært at få tid til det hele i en travl hverdag, hvor job og privatliv skal gå op i en højere enhed. Ikke desto mindre, er det super vigtigt at huske de små stunder med familien. Før man ved af det, er tiden gået, ungerne er fløjet fra reden og man glemte helt, at de små ting i hverdagen kunne have vist sig som værende de store stjernestunder. Det handler om at tage en aktiv beslutning om, at ville være en del af hinandens liv på mere end blot en hverdagsagtig måde. Det er ikke i hverdagens travlhed på vej hjem fra børnehave klokken kvart over fem om eftermiddagen, at du knytter de stærke bånd til dine unger. Det er derimod når du giver dig tid til at være nærværende og i nuet. Det gøres bedst med små og store oplevelser sammen som familien. Sæt jer ud i bilen og kør ud i det blå.

Samvær med dem du holder styrker dig til hverdagen

Det er ikke kun dine børn at du styrker ved at give dem den opmærksomhed, som de fortjener. Faktisk vil du også vinde en hel masse på at være til stede i nuet. Læg din arbejdstelefon i skuffen sammen med børnenes ipad, når du kommer hjem og nyd i stedet hinandens selskab.

Lav plads i økonomien til fælles oplevelser

Ofte kan økonomien komme til at spænde ben for familiens fælles oplevelser. Her er det super vigtigt at sige, at fælles oplevelser med familien ikke behøver være dyre oplevelser. Samtidig kan det også være en god ide allerede fra starten af en ny måned at beslutte sig for et beløb, man vil bruge på fornøjelse og nærvær med familien. På den måde er jeres fælles oplevelser ikke store udskrivninger og det behøver ikke være lalandia, tivoli eller andre dyre fornøjelser hver gang. I stedet er det den gode is på havnen i Kerteminde, det er trælegetøjet fra den gamle by i Århus eller noget helt tredje. Som sagt behøver oplevelser ikke være store for at være stjernestunder.

bror - barn

Få overblik over din økonomi og dermed et større følelsesmæssigt overskud

Er økonomien stadig et problem for dig, når du skal slappe af og være sammen med familien, så kan det være en god ide at gøre noget aktivt for at løse dine kvaler. Måske har du lån flere steder og i det tilfælde kan det ofte være en god ide at få et overordnet overblik, måske samle dine lån i et. Du kan klikke dig videre her og læse mere om samlelån.

Tid og nærvær er vigtigst

Når der er styr på økonomien og overskuddet, så er det vigtigt at du beslutter dig aktivt for at være nærværende og at have tid. Sværere er det faktisk ikke, når man skal være sammen med familien. Det er en simpel beslutning fra din side om, at hverdagens stress og jag er lagt i samme skuffe derhjemme, som børnenes ipads og din arbejdstelefon.

Ud i det blå som familie

Når endelig beslutningen er taget, så handler det om at sætte sig ud i familiens bil, op på cyklen, ind i toget eller hvad i nu kan finde på og komme ud og opleve sammen. Det vil komme bag på de fleste, hvor meget ens børn har at fortælle og hvor nemme de faktisk er, når tid og nærvær også bliver vigtigst for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.