andre

Tips i hverdagen, der kan få dig til at slappe af

za2

Rigtigt mange danskere lever et stresset og til tider hektisk liv, hvor karriere, job, uddannelse, familie, venner, børn, praktiske gøremål og hobbies skal mases ind i samme stramme tidsplan. Og det gælder i særdeleshed, når du har startet din egen virksomhed og skal få alle ender til at mødes i en hverdag, der i høj grad handler om at få en virksomhed op at køre. 

Det kan ind imellem være et puslespil at få til at gå op, og det behøver det faktisk ikke. Tværtimod bør du afsætte tid hver uge til at slappe af og koncentrere dig en lille smule om dig selv. På den måde får du mere energi til at drive din forretning og i sidste ende lykkes med din virksomhed.

Hobby

Spil med dig selv

Når vi spiller spil, kobler hjernen fra og tænker udelukkende på det, den er i gang med. Og det er rigtigt sundt for dit hoved og din krop, når din hjerne normalt ellers kører på højtryk, og du formentlig døjer med tankemylder over alle de ting, du skal nå i løbet af en helt almindelig dag. Det kan derfor være en god idé at afsætte for eksempel 15 minutter midt på dagen til at spille lidt online spil på mobilen, hvor hjernen får en pause, og du slapper af i en lille rum tid. 

Du vil opleve at have fornyet energi og en følelse af overskud efter selv den korteste pause i dit eget selskab.

Rolig indretning

Når du kommer hjem, skal det helst føles rart, og du skal helst få en nærmest øjeblikkelig ro, når du træder ind i dit eget hjem. Det er også derfor, at det er vigtigt, at du får indrettet dig på en måde, som er behagelig for dig, og som du samtidig synes er pæn, og som du er tilfreds med.

Hvis du er i opstarten af din egen virksomhed, vil du næppe have ret mange penge at gøre med, men så er det godt, at det på ingen måde behøver at være dyrt at indrette sig pænt. Du kan for eksempel gå i Jysk og gøre nogle virkeligt gode køb, uden at du kommer sønderlemmet og ruineret derfra. Køb få, gode ting og indret dig med dit yndlingsnips fra rejser og loppemarkeder, så dit hjem får et personligt præg. 

gaature

Meditation

Der er intet som meditation, der kan få hjernen til at koble fra. Her handler det i høj grad om at sætte sig ned og trække vejret helt ned i maven, imens du får dit tankemylder parkeret. Meditation kan tage tid at lære, men på rejsen dertil vil du stadig opleve en stor ro og behagelig følelse i kroppen, fordi du gør noget godt for dig selv.

En ugentlig aften til din hobby

Selvom opstart af virksomhed typisk kræver 100% fokus på virksomheden, meget lange arbejdsdage og meget lidt socialliv, så er det vigtigt, at du også ind imellem laver noget helt andet, så du ikke kører fuldstændigt død i dit eget projekt. 

Har du en hobby, en fritidsaktivitet eller noget andet, som du bliver glad af at bruge din tid på, så prioritér at bruge minimum én aften om ugen på netop den. Det er underordnet, om det er fitness, hækling eller noget helt tredje – så længe du kobler fra og laver noget andet end at arbejde.

Lange gåture

Det lyder så basalt, men lange gåture kan virkelig klare dit sind, og så er det godt for kroppen – særligt hvis du sidder over computeren 18 timer i døgnet kun afbrudt af et par timers søvn. Prioriter derfor at gå en tur hver eneste dag. Og hav en enkelt dag om ugen, hvor du går langt, lytter til din yndlingspodcast og trækker vejret.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.