andre

Få et bæredygtig elektronik forbrug

za2

Hensyn til klimaet skal tænkes ind alle dele af vores hverdag, hvis vi ønsker at følge en bæredygtig livsstil. Dette gælder også for vores elektronik. Elektronik fylder nemlig mere i vores hverdag end vi tænker over. Derfor fylder det også mere i vores affald og vores CO2-aftryk. 

Læs mere her, og få gode råd til, hvordan du får et bæredygtig elektronik forbrug.

klima

Køb dit elektronik brugt

Selvom elektronik ofte er en af de ting, de fleste fortrækker at købe fra ny, kan det ofte sagtens betale sig at finde det brugt. Ofte bliver det solgt videre, selvom det er nærmest nyt eller ubrugt. At købe elektronik brugt betyder altså ikke, at det hverken er slidt eller gammelt. 

Udover at spare på jordens ressourcer, kan du også spare en del penge ved at købe dine produkter brugt. Du kan måske få råd til elektronik, som du ellers ikke ville have haft råd til.

At købe dine ting brugt er en af de måder, hvorpå du allerbedst kan styre dit forbrug over i en meget mere bæredygtig retning. Prøv at kigge Facebook Marketplace, DBA og de andre køb og salg platforme igennem, inden du går i butikken og køber noget nyt. Måske du vil blive overrasket over udvalget og kvaliteten, og selvfølgelig de penge du sparer.

Sørg for, at dine gamle produkter bliver genanvendt

Det er et stort problem, at det kun er en meget lille procentdel af elektronikdele, der faktisk bliver genanvendt, selvom det bliver affaldssorteret korrekt. Derfor er det vigtig at sikre sig, når du smider noget ud, at det du kasserer, bliver maksimalt udnyttet. Det kan eksempelvis være ved at give dit elektroniske affald til firmaer, der tilbyder at tage imod det og genanvende det.

Eksempelvis er der mange mobilforhandlere, der tilbyder at tage imod brugte mobiler for at sikre genanvendelsen af telefonens dele.

Så undersøg, hvad den bedste løsning er for det produkt, du gerne vil skille dig af med, inden du bare smider det ud. Det er nemlig super vigtigt, at disse ting også bliver udnyttet til fulde, da det kræver mange af jordens ressourcer at lave dem og også at destruere dem.

genanvend

Et skridt nærmere en bæredygtig hverdag

At indtænke dit elektronik forbrug i din hverdag er endnu et skridt nærmere en bæredygtig hverdag. Det er nemlig alle de små ting, som vi gør hver eneste dag, der i sidste ende vil gøre en afgørende forskel. Det er ting, som at skære ned på vores forbrug og primært købe brugt, og at sørge for, at vores gamle ting og sager bliver genanvendt, så alt bliver udnyttet til fulde.

Fortvivl ej, hvis du synes det er svært at omstille til en grøn livsstil. Alle store forandringer er svære, og det er helt okay at tage et skidt af gangen. 

Klodens problemer er vores alles problemer, og derfor er det godt, at vi sammen kan gøre en forskel og hjælpe planeten ved at ændre små vaner i vores hverdag og vores forbrug.

Tænk på klimaet, næste gang du skal købe elektronik eller skal skille dig af med noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.