andre

6 gode grunde til at købe dig en e-læser

za2

Mens der ikke rigtigt er noget, der slår lugten af en ny bog eller oplevelsen af at vandre langs en boghandels reoler i søgen efter din næste bog, udgør en e-læser stadig en uundværlig tilføjelse til bogelskerens inventar. Her er der seks grunde til hvorfor.

1. Læs hvor som helst og når som helst

Den mest iøjnefaldende fordel ved en e-læser er, hvor let den er at transportere og dermed let at læse, hvor end det skulle være. På bussen, i restauranten, mens du står i kø og meget mere, uden at dens vægt nødvendigvis reflekterer vægten af den bog, du læser. Alle sammen steder hvor du ikke før kunne læse en bog.

E læser

2. Medbring alle dine bøger

I forlængelse af forrige pointe kan du medbringe et helt bibliotek af bøger, uden at det tager ekstra plads. Aldrig mere behøver du at have nogen dilemmaer omkring, hvilke bøger du skal medbringe på din ferie, du kan tage dem alle med. Særligt hvis du læser flere bøger på samme tid, kan det være en fordel at have dem alle på en e-læser. Du undgår også problemet, hvori du bliver træt af den bog, du har medbragt. Bare vælg en anden bog.

3. Gratis bøger

Dette er en af de største fordele ved en e-læser. Der er så mange måder at få gratis eller i det mindste billige bøger – specielt på Kindle. For eksempel findes der et hav af gratis e-bøger på internettet, hvoraf mange af dem er klassikere i det offentlige domæne. Har du lyst til at læse Dracula eller Krig og Fred? Få dem i e-bogsformat. Med en Kindle har du også den fordel, at du kan downloade en internetside som e-bog. Brug dette til for eksempel at læse din yndlingsblog.

Læs på strand

4. Du kan let fremhæve passager i din bog

Har du for vane at fremhæve passager i din bog, kan du muligvis være tøvende over for det læse på en e-læser, men det er der ingen grund til at være, fordi de fleste har indbygget support for fremhævelse. Blot gnid din finger over din ønskede sætning. Dette kan også opfordre dig til at begynde at gøre det, hvis du ikke før havde for vane at gøre det, da det der havde været permanent.

5. Knapt nogen ventetid

Lige fra det øjeblik du køber bogen, kan du få bogen inden for blot nogle få sekunder eller minutter via download.

6. Skærmen er behagelig at læse på

Hvis du nogensinde har brugt en computer, smartphone eller tablet over en længere periode, er du sikkert velkendt med, hvordan øjnene begynder at gøre ondt efter noget tid. I sammenligning dermed er papir mere behageligt at læse fra. Mange af de mere grundlæggende e-læsere har en slags skærm, der er specielt designet til at se ud som og være lige så behagelig at læse på som et stykke papir. En såkaldt e-ink skærm. Desuden hvis e-læseren har indbygget lys, har de typisk forlys snarere end baglys som på en typisk computerskærm. Dette letter også dine øjnes anstrengelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.