Internet & Telefoni

Er Windows 10 det bedste styresystem?

za2

Et styresystem eller et operativsystem er et grundprogram til PC. Det er et komplekst software. Styresystem som styrer computerens enheder. Det sørger for at hardwaren udveksler de rigtige data. Der er ofte forskellige meninger om hvad det bedste styresystem er. Det har en betydning hvad du lægger vægt på i et styresystem og hvad dine behov er.

Et godt styresystem kan hjælpe dig med at forbedre dit computerliv, hvorimod det modsatte kan lede til ærgrelser og nedbrud. Windows 10 styresystem er nok et af de mest anvendte styresystem nu. Der findes dog også andre systemer. Gennem Pc’ens tid har der været flere forskellige styresystemer også fra Windows.
Deres styresystemer har haft meget varierende kvalitet og nogle af dem har været decideret udskældte.

Forskellige styresystemer som er mere eller mindre kendte

Windows 10 og MacOS er de mest brugte styresystemer nu. Det skyldes blandt andet at du ofte får det med når du køber en ny computer. Der findes også styresystemer som OpenBSD, FreeBSD og NetBSD. Derudover er der Linux og GNU.

styresytem_Linux

Disse systemer kan kører på computere som ellers er mindre end normalt. Der findes mange mindre styresystemer som ikke rigtig har fået foden indenfor.

Design og brugervenlighed

Apple bliver ofte fremhævet for deres æstetiske sans og brugeroplevelse. Linux kan have et lækkert udseende. Dog skal du installere et skrivebord hvor du selv sætter widgets sammen på den bedste måde. Der findes også mange Linux systemer. Der findes også nogle der kan køre selv på meget gammel hardware.

På en Windows-PC kan man se stilarterne blandes. I de seneste versioner er der blevet simplificeret på brugeroplevelsen, men stadig er der mange forskellige ældre elementer som ikke gør noget godt for oplevelsen. Windows 10 er forbedret en del. Det er klart det bedste Windows styresystem når det kommet til designet.

Hardware og software med forskellige styresystemer

Da Windows 10 er det mest udbredte styresystem fungerer det også med hardwaren. Der kan være hardware som ikke kan samarbejde med Linux system. De har f.eks. svært ved at holde driverne opdateret. Apples produkter fungerer sammen og derfor matcher deres hardware med deres styresystem. Er du gamer? Så vil du næsten uden tvivl vælge Windows til styresystem.

Det skyldes at udviklerne af spillene ikke vil bruge energi på platforme med et lavt kundegrundlag. Der findes dog også et stor udvalg af forskellige spil til Linux og MacOS. Det største udvalg er dog stadig med Windows. Nogle software som f.eks. software til kreative opgaver vil dog have en naturlig tilgang til MacOS. Disse software kører dog også på Windows. Derfor er Windows det styresystem som alt i alt har de bedste muligheder her.

styresytem

Prisforskelle på styresystemerne

Standarden af Linux er fuldstændig gratis. Du kan finde flere forskellige versioner som er gratis. Opgradering til Windows 10 var også gratis i en periode i da det kom ud. Men hvis du skal ud og have fat et nyt styresystem kommer du til at betale. Apple tager ikke penge ved nye opdateringer. Dit styresystem er iberegnet prisen for dit hardware i dette tilfælde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.