Penge

Sådan sikrer du dig bedst mod arbejdsløshed

za2

Du kan selvfølgelig ikke sikre dig mod at blive arbejdsløs, men du kan sikre dig de bedst mulige omstændigheder, hvis uheldet skulle være ude. Med den rigtige a-kasse sørger du løbende for at sikre dig mod økonomisk usikkerhed.

Langt hen ad vejen handler det om at være forudseende og forsøge at sikre dig mod de følger det kan have for dig, hvis uheldet skulle være ude og du mister dit job. Især, hvis du arbejder som selvstændig kræver det den helt rigtige a-kasse.

Der er forskel på a-kasse og fagforening

Når du skal ud på arbejdsmarkedet og finde dit ståsted, så er noget af det vigtigste du kan have i ryggen en god fagforening og en a-kasse, der kan hjælpe dig, hvis du skulle have brug for det.

Det kan være rigtig svært at finde ud af, om du skal vælge at betale til en a-kasse og en fagforening eller om det er overflødigt for dig. En god tommelfingerregel er, at er du selvstændig, så behøver du som udgangspunkt ikke en fagforening, men en a-kasse kan give dig både økonomisk sikkerhed for fremtiden og samt sparring og gode råd, hvis der er brug for det.

Det bedste du kan gøre er at sætte dig ned og læse om de forskellige muligheder du har og finde den løsning, der passer bedst til dig. Du kan blandt andet læse om Det Faglige Hus, hvis du klikker her.

Hvad er en fagforening?

En fagforening er dem, der sørger for at dine arbejdsforhold er som de skal være og, at de krav der er til løn, pauser, tillæg og arbejdsmiljø bliver overholdt.

arbejdsløs

Det er her du kan søge støtte og vejledning, hvis der sker ting på din arbejdsplads som du føler er i strid med lovgivningen eller, som du gerne vil gøre noget ved.

Er du i tvivl om, hvor meget du bør have i løn eller, hvordan du tager en svær dialog med din chef, så kan din fagforening også hjælpe dig med at få gjort det rigtigt eller i visse tilfælde også sidde dig bi, hvis der er brug for det.

Hvad er en a-kasse?

A-kassen er dem, der udbetaler din understøttelse, hvis du går hen og mister dit job. Er du selvstændig er det også i visse tilfælde hos din a-kasse du kan hente råd og vejledning eller sparring i forhold til de spørgsmål, der kan rejse sig, når du er nystartet iværksætter eller selvstændig. Sørg derfor altid for at vælge en a-kasse, der har udemærket og specialiseret sig i at arbejde med netop selvstændige. Det giver dig en bedre støtte og mere fyldestgørende svar, hvis du har spørgsmål.

Vælg den rigtige a-kasse

Der er mange måder at vælge den rigtige a-kasse på, for det er selvfølgelig forskelligt, hvad der er brug for alt efter, om du er nyuddannet, selvstændig, privat eller offentligt ansat.

opsparing

arena-magazine.dk kan du læse mere om både, hvordan du vælger den rigtige a-kasse til dine behov, men også en række andre spændende og informative artikler om både arbejde og fritid.

At vælge den rigtige a-kasse virker måske ikke som den helt store beslutning i dag, men hvis du pludselig står uden job kan det være den beslutning, der ændrer din situation og redder dig fra at ende i en økonomisk klemme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.