andre

Overvejelser om karrierevalg

za2

Husker du at tænke over, hvad det egentlig er, du har lyst til at bruge dit liv på? Og hvad er egentlig det vigtigste for dig i forhold til arbejde? Det er nogle meget relevante spørgsmål, hvis du står og skal til at vælge en uddannelse, der skal føre til arbejde bagefter. Her får du et par forslag til nogle af de overvejelser, du kan gøre dig i forhold til at skulle vælge sådan en uddannelse.

Kan du få et arbejde efter uddannelsen

En væsentlig overvejelse du kan gøre dig, inden du beslutter dig for, hvilken uddannelse, du vil tage, er, om du kan få arbejde bagefter. I nogle fag er der mangel på arbejdskraft, imens det inden for andre fag er meget svært at finde arbejde. Derfor bør du overveje og undersøge, hvilke jobmuligheder du har, bagefter den uddannelse du overvejer. Du bør også forholde dig til, om du er okay med at skulle lede efter relevant arbejde i noget tid, og i så fald, hvor længe. Hvis du er typen, der gerne vil være sikker på, du kan finde arbejde med det samme, er dette relevant at have med i overvejelserne om valg af uddannelse.

bærbar

Interesse, penge eller begge dele

En anden ting, du bør overveje, er, hvad der er vigtigst for dig i forhold uddannelse og job. Hvis det vigtigste for dig er, at du kan få et arbejde med en god løn, er dette naturligvis væsentligt, da der er stor forskel på, hvad du kan tjene, alt efter hvilket job, du ender med at have.

Du kan også vælge uddannelse ud fra dine interesser. Dog kan det være, du interesserer dig for en uddannelse, hvor det kan være svært at finde arbejde bagefter. Så må du afgøre med dig selv, om du er villig til at tage chancen, fordi du ganske enkelt brænder så meget for faget. Det er dog væsentligt at forholde sig til, om du tror, du vil være i stand til at få et arbejde, eller om det ikke er realistisk, og du derfor hellere vil lede efter en anden uddannelse.

Det bedste er naturligvis, hvis du kan finde en uddannelse, som du virkelig brænder for, og hvor der er gode muligheder for arbejde bagefter. Det vil være rart, hvis det arbejde, du kan få, også er et arbejde, du elsker. Samtidig vil du sikkert gerne have en god løn, så hvis det arbejde du kan få med uddannelsen også har en god løn, er det naturligvis et plus.

penge

Husk, der findes a-kasser

Hvis du skal i gang med en uddannelse, og du skal ud på arbejdsmarkedet bagefter, kan det være en god idé at overveje, om du bør melde dig ind i en a-kasse. Du kan gå på nettet og læse om de fordele, der er ved at være meldt ind i en a-kasse, og du kan også læse om de forskellige a-kasser, da der findes flere. Det er naturligvis noget, du selv må afgøre, men det er under alle omstændigheder værd at overveje, om du burde melde dig ind i en og hvornår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.