andre

Vil du også være digital nomade?

za2

I disse tider hvor verden er lagt ned af en global pandemi, har mange mennesker fået øjnene op for ‘remote work’. Altså at arbejde fra forskellige lokationer, hjemme på sofaen eller i sommerhuset, eller ude i verden. Friheden i at være flytbar tiltaler mange, da det åbner op for mange muligheder både for karrieren og for familielivet.

Nærmere bestemt kan du med fordel blive ‘digital nomade’, hvor dit arbejde kun foregår digitalt, og derfor kan tages med på farten. Alt du skal bruge er en computer og godt internet, så er du godt på vej.

rejse

Genopdag dine kompetencer

Man tænker måske, at digitalt arbejde kun kan hænge sammen med specifikke erhverv, men man kan med fordel tænke kreativt i forhold til sit eget arbejde, lige meget om det er skolelærer eller it-ingeniør, for måske har du nogle andre kompetencer, du kan trække på?

En skolelærer er højst sandsynligt ekspert på et fagområde, for eksempel geografi eller fysik. Da er det en oplagt mulighed at blive online lærer, der kan lave både live undervisning eller videoer til forskellige aldersgrupper. Eller du kan trække på dine kompetencer som formidler og afholde online kurser eller lave en podcast. Kun fantasien sætter grænser! 

Få styr på økonomien

Hvis du har lyst til at lave om på dit liv og bevæge dig imod en digital nomade livsstil, hvor du har frihed til at være lige der, hvor humøret bringer dig hen, så skal du også have styr på økonomien.

Man kan springe ud i det, ved at sælge alt man ejer og rejse ud i verden, hvor man derfra starter en digital forretning op, eller man kan søge efter Bank-laan.dk og få hjælp og inspiration med på vejen.

Du kan både finde information om, hvordan du får flere penge på lommen, eller kan tjene penge på aktier og blive klogere på din personlige økonomi. For hvis du vil være digital nomade, er du også din egen chef, og skal pludselig have styr på regnskab og bogføring. Brug da internettet og dygtiggør dig så er du godt på vej. 

privatøkonomi

Find et fællesskab af ligesindede

Der findes helt sikkert andre, der går med samme tanker om at ændre karriere og livsstil, så hvorfor ikke hjælpe hinanden? Du kan igen bruge internettet til at finde frem til både Facebook grupper eller hjemmesider netop med formålet at skabe inspiration og netværk for folk, der drømmer om at gøre noget andet med sit liv.Der findes også platforme til at finde sine kompetencer og udvikle en digital forretning med alt, hvad det indebærer. Det kan virke overvældende i starten, når man tænker på økonomi, markedsføring, ideudvikling og alt det, der følger med i vejen til at blive selvstændig og digital nomade. 

Men når det så er sagt, er det alt arbejdet værd, når du kan sætte dig på en strand på Bali og slå computeren op og arbejde uden at føle dig låst eller stresset. Som digital nomade har man netop frihed til at mærke efter og ændre på det, du ikke trives i. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.